Ruční řezací lisy na kožené zboží

Ruční kloubový lis EMG 5HR je ideální model pro řezání a krimpování všech typů materiálů používaných k výrobě koženého zboží.

Tento lis je skvělou alternativou k nástrojům, jako jsou kleště a kladiva.

Při výrobě koženého zboží jsou řezání a krimpování dvě běžné operace.
Při výrobě kabelky se očka používají k uzavření kabelky (pro stahovací šňůrku) nebo pro ramenní popruh.

EMG: Výrobce ručních řezacích a krimpovacích lisů na kožené zboží

 

Ruční pákový lis 5HR EMG je dokonalým modelem pro řezání a krimpování všech typů materiálů používaných k výrobě koženého zboží. Tento lis velmi výhodně nahrazuje nástroje jako jsou kleště a kladiva.

 

U koženého zboží jsou řezání materiálů a nastavení dvě běžně prováděné akce. Při výrobě kabelky se totiž očka používají k jejímu uzavření (průchod šňůrky) nebo k průchodu ramenního popruhu.

 

Výhody ručního lisu na koženou galanterii


S ručním lisem je řezání jednoduché a přesné. Materiál: látka, průsvitné závěsy, tepelně zatavené výrobky, kůže, imitace kůže atd. je řezán jediným pohybem, čistě bez otřepů. Umístění očka svisle k nosu stroje je snadné. Krimpování je také bezchybné díky progresivnímu zvyšování tlaku až do konce zdvihu. Větší síla vzniká na konci zdvihu, aniž by to vyžadovalo mnohem větší úsilí.

 

S lisem 5HR je tak možné bez námahy stříhat tenké látky, jako jsou záclony, silné tepelně svařované výrobky, jako je fleece, měkčené materiály jako stínící plachty nebo dokonce ušlechtilé materiály, jako je hovězí kůže.

 

Pro větší tloušťky nebo tvrdosti materiálů vám konstrukční kancelář EMG poradí s lisem přizpůsobeným vašim potřebám.

 

Pro krimpovací spony a nýtování lze také použít ruční kolébkový lis. K tomu stačí použít příslušný nástroj, který bude držen v přední části lisu díky utahovacímu šroubu.

 

presse manuelle pour la maroquinerie découpe du cuirpresse manuelle pour la maroquinerie, pose d'oeillet

 

 

Co přilákalo uživatelku Amandine na ručním lisu EMG?

Po 3 letech co nejčistějšího stříhání látek na kabelky a krimpování oček pomocí kleští a kladiva objevila Amandine potěšení ze stříhání materiálů, a to i těch ušlechtilých, jako je kůže. , a to díky modelu 5HR od EMG.

 

Během těchto prvních tří let:

  • poškodila několik řezných nástrojů,
  • poranila si ruce,
  • musel to udělat několikrát, aby se dosáhlo přijatelného řezání a krimpování,
  • strávili spoustu času na každou akci.


Poté Alexandre z konstrukční kanceláře EMG navrhl aplikaci lisu s vykrajovátkem na cukroví. Za tímto účelem opracoval trn obsažený v děrovací sadě BOEHM tak, aby se dokonale přizpůsobil modelu lisu 5HR, jehož síla 500 kg je pro tuto aplikaci koženého zboží ideální.

Schopnost týmu EMG provádět testy s cílem určit lis, který nejlépe vyhovuje jeho potřebám a orientovat jej na ideální produkt pro jeho činnost v širokém existujícím sortimentu, značně usnadnila přijetí tohoto nového materiálu Amandine.

 

Od té doby ji tento tisk zcela uchvátil kvůli jeho velmi malé velikosti. V šicí dílně zabírá málo místa a lze jej snadno přemisťovat. Tento lis na kožené zboží se také velmi snadno používá a seřizuje. Umožňuje vám pracovat rychleji (2krát až 3krát kratší dobu) než s kleštěmi a kladivy.

 

A především je Amandine sváděna především kvalitou řezání a krimpování. Práce je perfektní a vyžaduje velmi malé úsilí na konci zdvihu, kde musí být tlak větší. Dokonce byla nabídnuta personalizovaná povrchová úprava (výběr barvy)!

 

V neposlední řadě oceňuje především to, že tento lis může používat každý, dokonce i lidé se sníženou motorikou.